Staklo i okovi

Staklo

Ušteda energije u velikoj meri zavisi od izolacije prostora u kome se nalazimo. U arhitekturi velike površine obuhvataju prozori koji su upravo veliki gubitnici energije. Danas, velika pažnja usmerena je na njihovo usavršavanje i energetsku efikasnost.

Smaj Produkt koristi širok dijapazon kvalitetnih, ekološki održivih i energetski efikasnih stakala.

  • Flot Staklo
  • LOW-E
  • Clima Guard Solar Premium
  • VSG

Dizajn

Od zadivljujuće arhitekture preko inovativnih enterijera, slobodno možemo raći da je staklo jedan od materijala koje pruža ogromne mogućnosti. A mi volimo izazove!

Kontrola sunca

Uživajte u potpunosti u dnevnoj svetlosti tokom cele godine. U rasponu solarnih performansi koje nudimo, pronaći ćemo najbolje za Vas.

Kontrola toplote

U skladu sa zahtevima energetske efikasnosti, mogućnosti zadovoljavanja navisih standarda termike i uštede energije je moguća na svakom projektu.

Kontrola buke

Počevši od buke iz saobracaja, od komsija, blizine aerodroma i autobuskih stanica, rešenja za akustična stakla mogu ponuditi zaštitu od buke na svim frekvencijama.

Sigurnost

ispunjenje svih bezbednosnih standarda u smislu zaštite od povreda na potencijalno opasnim lokacijama, usled namernih ili nemarnih radnji, do zaštite od udaraca i eksplozija.

Okovi

Naš visokokvalitetni okov pogodan je za širok izbor otvaranja prozora. Naši dobavljači okova ispunjavaju najviše zahteve u pogledu bezbednosti, lakoće upotrebe, trajnosti i dizajna okova. Okretno-nagibni sistem prozora predstavlja standardni i najpraktičniji tip prozora.

Otvaranje je moguće oko krajnje leve ili desne ose sa ograničenim nagibom. Mogućnost nagiba omogućava i zadovoljava potrebe ventilacije prostorije i time se smanjuje rizik od buđi i vlage u Vašem domu.

Vidljiva šarka

Sve komponente iz standardnog okova sa vidljivom šarkom savršeno su koordinisane i mogu se kombinovati jedne sa drugima na gotovo bilo koji način, kako bi mogle da odgovore što fleksibilnije na različite zahteve kupaca.

Skrivena šarka

Bez šarki vidljivih spolja, bez maske - ništa ne ometa izgled prozora. Prozori izrađeni u kombinaciji sa skrivenom šarkom imaju nosivost od 100 kg. što omogućava velikim površinama stakla da nesmetano i sigurno stoje I daju veliku svetlost domu.

Tip otvaranja

Preporučljivo je da se konsultujete sa našim profesionalnim stručnim licem koje može pružiti stručne savete na osnovu vaših specifičnih zahteva i lokalnih građevinskih propisa. Ona vam mogu pomoći da odaberete pravi tip prozora koji zadovoljava vaše potrebe i poboljšava udobnost i estetiku vašeg prostora. Iz bogate ponude izdvajamo sledeće tipove otvaranja.