Efikasnost

Ekološki i efikasno

U savremenom životu i poslovanju energetska efikasnost predstavlja visoke prioritete. Ona podrazumeva niz mera koje se preduzimaju u cilju smanjenja potrošnje energije, a da se pri tom ne narušavaju uslovi rada i života.

Naša firma nastoji da se proizvodnja odvija primarno korišćenjem prirodnog materijala, koji ne šteti okolini. Drvo, kao sastavni element naših proizvoda, predstavlja tradicionalni materijal sa dobrim energetskim karakteristikama. U proizvodni pogon uključujemo ekološke boje bez štetnih dejstava, kao i aluminijum koji je u potpunosti ekološki materijal. Pristup energetskoj efikasnosti postižemo usvajanjem efikasne tehnologije i proizvodnog procesa, kao i primenom prihvaćenih metoda za smanjenje gubitka energije.

Kupovinom naših proizvoda nesumnjivo ulazite u krug onih ljudi koji se zalažu za zaštitu životne sredine i postižete smanjenje potrošnje energije u svom domu.

Biraj pametno

Čak i u dobro izolovanom objektu kroz prozore gubimo veliku količinu energije i kroz njih u letnjem periodu ulazi toplota. Ipak termoizolacija prozora nije nešto što nam padne na pamet kad se pomene izolacija.

Kod prozora je najvažnije da ih ima dovoljno i da dobro dihtuju tj. da kroz njih ne duva. Pravilnim rasporedom i odabirom odgovarajućih materijala možemo da smanjimo te gubitke i uštedimo.

Sve veći zahtevi za energetskom efikasnošću objekata doveli su do toga da se danas proizvode prozori čije su karakteristike takve da su I stakla i ramovi unapređeni i pružaju termo zaštitu. Da se vodi računa da se izbegnu toplotni mostovi i spreči rasipanje toplote ili ulazak iste.

Garantovani kvalitet

Prozor je konstantno izložen razmeni toplote sa spoljašnošću. Staklena površina je u tom pogledu svakako najizloženija s obzirom da čini preko 70% prozora. Zbog toga se smatra da 80% performansi prozora garantuju karakteristike stakla. Ostatak je garantovan kvalitetom okvira.

Rešenje za poboljšanje termoizoolacionih karkateristika prozora leži u, kako smo već pomenuli, termopan iliti termoizolacionim staklima. To su prozori kod kojih je urađeno višestruko, najčešće dvostruko, zastakljivanje. Dakle, stakleni deo čine dva ili više jednostrukih stakala određenih debljina i karakteristika.

Ramovi se s druge strane prave sa poboljšanim karakteristikama kako bi ispunili zahteve termoizolacije i sprečili gubitak toplote i zagrevanje prozora.