Drvo i boje

Prirodni materijali

Drvo spada u prirodne građevinske materijale. Ali drvo može i više od toga: to je materijal koji daje slobodu dizajnu sa privlačnim izgledom i sa odličnim tehničkim svojstvima.

Osim toga drvo je najodrživiji građevinski material. Raste u kontinuitetu, zahteva malo energije tokom obrade i ne šteti okolini. Obrada površine najnovijim tehnologijama obezbeđuje izvanredan vek trajanja, standardnu zaštitu od provale za sigurnost, bezbroj opcija dizajna za pojedinačna rešenja za prozore orijentisana na budućnost.

Omogućite sebi prozor koji se može prilagoditi najrazličitijim životnim uslovima.

Materijali u ponudi

Smaj Produkt trenutno u ponudi ima sledeće materijale.

Smreka

Meko drvo četinara, lako se obrađuje sa visokim stepenom glatkoće. Mala težina, a zadovoljavajuća svojstva čvrstoće čine ga optimalnim izborom u proizvodnji građevinske stolarije.

Mahagoni

Mahagoni drvo je cenjeno zbog svoje lepote, trajnosti i boje. Zbog svojih prvoklasnih osobina spada u najskupocenije vrste drveta. Drvo Mahogani simbolizuje snagu i izdržljivost.

Bor

Zbog visokog sadržaja smole i gustine, visoke je otpornosti na propadanje i napad gljivica. Zahteva poseban odnos i tretman tokom farbanja. Zbog prirodne boje idealan je za planinske objekte.

Jasen

Struktura jasena je jako slična hrastu, ali odlikuje ga svetlo žučkasta boja. Takođe ga karakteriše tvrdoća, čvrstoća i laka obrada. Za razliku od hrasta, jasen ima manje tanina (mravlje kiseline) što je prednost u farbanju svetlijim bojama.

Hrast

Po svojim estetskim, fizičkim, mehaničkim, tehnološkim, upotrebnim svojstima i trajnosti predstavlja etalon kvaliteta i ima široku primenu. Ambijent životnog prostora doživeće preporod, momenat luksuza najvišeg kvaliteta.

Život u bojama

Ovo je linija vodorazredivih proizvoda za profesionalnu upotrebu stvorena tako da svojim karakteristikama daje proizvodima od drveta izloženim spoljnim uslovima najbolju moguću zaštitu od atmosferskih uticaja, gljivica, parazita, insekata kao i drugih degradirajućih uticaja. Pri tome ovi proizvodi ističu prirodnu lepotu drveta i imaju dekorativnu ulogu.

Njihove prirodne osobine i specifičnosti zadovoljavaju sve estetsko funkcionalne zahteve. Ovi premazi pružaju dugotrajnu zaštitu drveta od bioloških i atmosferskih uticaja, a pri tome garantuju visoko kvalitetan estetski izgled.

Zaštita da duže traje

Zaštita od bioloških uticaja: impregnanti prodiru duboko u drvo i preventivno štite proizvod od uticaja gljivica, bakterija i od insekata koji mogu da oštete drvo.

Zaštita od atmosferskih uticaja: završni premazi čine zaštitni film preko drveta i na taj način štite proizvod od svih atmosferskih uticaja pa i onih naj ekstremnijih.

Zaštita od UV zračenja: pigmenti koji se koriste za impregnante su visokosvetlosno otporni i štite drvo na taj način da maksimalno umanje negativni uticaj UV zračenja na proizvod, a uz pomoć UV-filtera iz osnovnog i završnog premaza čine ovu zaštitu kompletnom.

Koristeći pigmente koji su na bazi oksida gvožđa za izradu impregnanata postižemo odličnu uniformnost boje na površini drveta sa visokom zaštitom od vremenskih uticaja.

Boje u ponudi

Smaj Produkt trenutno u ponudi ima sledeće boje.

Grey 1
Grey 2
Grey 3
Grey
Grey 5
Grey 6
Nature 1
Nature 2
Nature 3
RAL 7016
RAL 9005
RAL 9010
RAL 9016
Wood 1
Wood 2
Wood 3
Wood 4
Wood 5
Wood 6
Wood 7
S - 22 - 01
S - 22 - 02
S - 22 - 03
S - 22 - 04
S - 22 - 05
S - 22 - 06
S - 22 - 07
S - 22 - 08
S - 22 - 09
S - 22 - 10
S - 22 - 11
S - 22 - 12
S - 22 - 13
S - 22 - 14
S - 22 - 15
S - 22 - 16
S - 22 - 17
S - 22 - 18
S - 22 - 19
S - 22 - 20