Drveni prozori

Vrhunski materijali

Zahvaljujući razvoju tehnologije, upotreba drveta stalno napreduje u smislu poboljšanja njegovih karakteristika. Bilo da su rustikalno uređeni ili pak savremeni, pa i minimalistički, drveni prozori enterijeru i eksterijeru daju posebnu toplinu i luksuznu notu. Drveni prozori  imaju dokazano najviši stepen toplotne i zvučne izolacije od svih materijala.

Drvo je oduvek bilo pravi izbor za proizvodnju stolarije. Pored izgleda koji odiše toplotom i lepotom, kao i svaki prirodni materijal, možemo reći da je najzdraviji materijal za takvu namenu. Drvena stolarija omogućava prostoriji da „diše“ jer je jedini materijal koji poseduje sposobnost difuzije pare.

Drveni prozori poseduju odlične mehaničke osobine jer se izrađuju se od višeslojno lepljenih elemenata što im povećava stabilnost, jednostavno održavanje i zaštita postiže se lakiranjem visokokvalitetnim ekološkim lakovima na vodenoj bazi, svojim antistatičkim delovanjem u velikoj meri odbijaju nečistoću, za razliku od drugih materijalia.

Prednosti drvenih prozora

Drveni prozori, kao i sva drvena stolarija pružaju neograničenu mogućnost izrade po dizajnu, obliku, boji, dimenziji i funkciji uz mogućnost potpunog uklapanja u enterijer i eksterijer objekta uz mnoge prednosti koje poseduju.

Ekološki proizvod

Drvo je široko priznato kao ekološki proizvod. Zbog svoje održive i obnovljive prirode, što ga čini obnovljivim resursom. Zdravo je, ne emituje radioaktivno zračenje, štetne gasove, alergijsku prašinu i statički elektricitet.

Toplotna izolacija

Drvo predstavlja 6 puta bolji toplotni izolator od cigle, a 15 puta bolji izolator od betona. Drvo debljine 3 cm ima toplotnu izolaciju kao 45cm betona ili 18 cm opeke, što ga čini najboljim prirodnim toplotnim izolatorom.

Dugotrajnost

Drvo je poznato po izuzetnoj dugovečnosti, što ga čini poželjnim materijalom. Uz pravilnu negu i održavanje, proizvodi od drveta mogu trajati decenijama, ako ne i vekovima, a poseduje i mogućnost popravke i dorade.

Ponuda drvenih prozora

Smaj Produkt proizvodi širok dijapazon drvenih prozora koji će ulepšati vaš dom.

Za autentično renoviranje starih zgrada u centru grada, prozor Vučja Usta (Gueule de Loup) svojim izgledom I staromodnim šarmom ispuniće sve zahteve arhitekata.

Inovacije i izazovi su sastavni deo našeg brenda, asortimana i osnova ideja i razvoja. IV68 ISO tip prozora je odgovor specifičnim zahtevima određenih tržišta.

Za zahtevnije termičke zahteve, uz zadovoljenje svih estetskih potreba projekta, predlažemo prozore IV78 Rustic.

IV68 Rustic prozori deluju veoma inspirativno i rustučno, a mogu se uklopiti i u najmodernije enterijere.

IV78 prozor je izrađen od lameliranog drveta profila 78mm, završno obrađenog bez vidljivih nastavaka sa obe strane.

IV68 je klasični model drvene konstrukcije prozora, svedenih linija sa aluminijumskom ili drvenom okapnicom.