PROIZVODNJA - MATERIJALI

DRVO

Drvo spada u prirodne građevinske materijale. Ali drvo može i više od toga: to je materijal koji daje slobodu dizajnu sa privlačnim izgledom i sa odličnim tehničkim svojstvima.


Osim toga drvo je najodrživiji građevinski material. Raste u kontinuitetu, zahteva malo energije tokom obrade i ne šteti okolini.


Obrada površine najnovijim tehnologijama obezbeđuje izvanredan vek trajanja, standardnu zaštitu od provale za sigurnost, bezbroj opcija dizajna za pojedinačna rešenja za prozore orijentisana na budućnost. Omogućite sebi prozor koji se može prilagoditi najrazličitijim životnim uslovima.

SMREKA

Meko drvo četinara, lako se obrađuje sa visokim stepenom glatkoće. Mala težina, a zadovoljavajuća svojstva čvrstoće čine ga optimalnim izborom u proizvodnji građevinske stolarije.

BOR

Zbog visokog sadržaja smole i gustine, bor spada u drva visoke otpornosti na propadanje i na napad gljivica. Zahteva poseban odnos i tretman tokom farbanja. Zbog svoje tople prirodne boje idealan je za planinske objekte.

MAHAGONI

Mahagoni drvo je cenjeno zbog svoje lepote, trajnosti i boje. Zbog svojih prvoklasnih osobina spada u najskupocenije vrste drveta. Drvo Mahogani simbolizuje snagu i izdržljivost.

JASEN

Struktura jasena je jako slična hrastu, ali odlikuje ga svijetlo žučkasta boja. Takođe ga karakteriše tvrdoća, čvrstoća i laka obrada. Za razliku od hrasta, jasen ima manje tanina (mravlje kiseline) što je prednost u farbanju svetlijim bojama.

HRAST

Drvo hrasta po svojim estetskim, fizičkim, mehaničkim, tehnološkim i upotrebnim svojstima predstavlja etalon kvaliteta drveta. Drvo hrasta, zbog svojih estetskih i mehaničkih svojstava i trajnosti, ima vrlo široku primenu. Ambijent životnog prostora doživeće preporod i momenat luksuza i najvišeg stepena kvaliteta.

BOJE

Ovo je linija vodorazredivih proizvoda za profesionalnu upotrebu stvorena tako da svojim karakteristikama daje proizvodima od drveta izloženim spoljnim uslovima najbolju moguću zaštitu od atmosferskih uticaja, gljivica, parazita, insekata kao i drugih degradirajućih uticaja.

Pri tome ovi proizvodi ističu prirodnu lepotu drveta i imaju dekorativnu ulogu. Njihove prirodne osobine i specifičnosti zadovoljavaju sve estetsko funkcionalne zahteve.

Ovi premazi pružaju dugotrajnu zaštitu drveta od bioloških i atmosferskih uticaja, a pri tome garantuju visoko kvalitetan estetski izgled.
SM1
SM2
SM3
SM4
SM5
SM6
SM7
SM8
SM9
SM10
SM11
SM12

STAKLO

Ušteda energije u velikoj meri zavisi od izolacije prostora u kome se nalazimo. 

 

U arhitekturi velike površine obuhvataju prozori koji su upravo veliki gubitnici energije. Danas, velika pažnja usmerena je na njihovo usavršavanje i energetsku efikasnost.

FLOT STAKLO

Standardno staklo koje se najčešće koristi i većina stambenih objekata ima upravo ovu vrstu stakla na prozorima.
Ovo staklo je visokog kvaliteta i izrađuje se u debljinama od 3 mm do 10 mm. Flot staklo je providno i ravno, sa paralelnim površinama i prirodnim izgledom bez ikakvih deformacija.

LOW-E

Je višeslojni sistem novije generacije koji se primenjuje na staklu. Funkcionalni sloj koji se koristi na staklu jeste tanak sloj srebra. Ovaj premaz ili film je nevidljiv. Njegova funkcija je veoma značajna, jer on usporava emisiju zračeće energije iz prostorije van, samim tim osiguravajući duže zadržavanje topolote.
Nisko emisiono staklo sastoji se od dva ili vise stakala koja su razdvojena vazdušnim prostorom u kojem je 90% argon.

CLIMA GUARD SOLAR PREMIUM


• 66% propušta svetlost,
• Toplotna provodljivost Ug je 0,5 W/m2K,
• 42% propušta sunčevu energiju


Bez obzira da li govorimo o snažnoj zimi ili vrelom letu, jedno je izvesno – prozori koji imaju višenamensko ClimaGuard Solar staklo olakšaće Vaš život. Naime, staklo proizvedeno ovom tehnologijom sigurno obezbeđuje komfor u vašem domu i istovremeno znatno štedite energiju bez većeg gubitka prirodne svetlosti.

VSG

Ovakva specijalna stakla upotrebljavaju se na mestima koja zahtevaju veću sigurnost ili tajnost.
Sigurnosna stakla su laminirana i ojačana stakla koja se vrlo teško razbijaju, čak i pri najsnažnijim udarcima. Dolaze u različitim debljinama, a zavisno od potrebe kupca, mogu imati debljinu i do nekoliko centimetara!

Naš proces proizvodnje

Kako mi to radimo

01.
Proces planiranja

Dogovor priprema i razrada projekta

Materijali

Posedujemo veliki lager drveta i aliuminijuma

02.
Proizvodnja

Mašinska obrada po CE standardima.

03.
Farbanje

Automatska, linijska komora za farbanje

04.
Sklapanje proizvoda

Sklapanja drveta, stakla, aluminijuma, dihtunga

04.